De Reuzinnen

Deel 3

Deel 1

Deel 2


Door Noroltix (versie van 11-01-1999)

 

Irma liep door de lange donkere gang in de richting van de hoge deuren aan het eind er van.

Om de paar meter waren in deze gang andere deuren (duidelijk lager, maar toch altijd nog ongeveer 2m10 hoog). Voor sommige van die deuren stonden meiden die slechts iets kleiner waren dan Ietseke, die vlak naast Irma liep. Die meiden zagen er allemaal niet best uit. De een had een blauw oog, de ander een ingescheurde lip. De meesten waren niet in staat om helemaal rechtop te staan en twee van hen hadden zelfs een zwachtel om de nek.

Er was zonder enige twijfel een aanval geweest op Mike. Zijn meiden hadden de aanvallers waarschijnlijk toch kunnen verjagen, want Mike zelf stond er -aan het eind van de gang- ongeschonden bij. Dat gold niet voor de twee meiden vlak achter hem. Een van hen moest Ingrid zijn. Ze was onwaarschijnlijk lang, Irma vroeg zich af of ze het rug tegen rug wel van haar zou winnen. ‘Dat zal toch wel’, mompelde ze.

Als dit Ingrid was, dan kon Irma zich niet voorstellen dat ze tegen haar moest vechten. De reuzin was duidelijk niet in opperbeste conditie. Als het Ingrid niet was, dan moest de echte Ingrid echter NOG langer zijn, want volgens de verhalen was Ingrid Mike’s langste lijfwacht. Dan was Irma dus zeer zeker niet de langste vrouw van Nederland. Wellicht was dit Ingrid wel en zou het gevecht ‘wegens omstandigheden’ worden afgeblazen. Kijkend naar het gezicht van Mike leek het daar echter niet op.

Ietseke keek even omhoog naar haar lange vriendin. Ze had dezelfde twijfels. Wat was hier aan de hand. Wellicht had Mike zoveel problemen dat dit een truc was om ze naar Rotterdam te halen, een truc om ze in dienst te nemen. Nou als hij genoeg betaalde, dan was dat natuurlijk geen probleem.

Mike stond roerloos bij de deur. Grote grijns op zijn gezicht en handen in de zakken. De verhalen over Irma waren niet overdreven geweest. Het was een reuzin, de jonge vrouw die naast haar liep was 1m98 lang, dat wist hij. Ze leek echter klein naast haar vriendin. De reuzin kon met gemak over haar heen kijken. De benen van "Het Monster" waren echt geweldig lang. Haar heupen bevonden zich bijna ter hoogte van Ietseke’s borsten. De armen van Irma waren eveneens geweldig lang. Mike voelde iets groeien in zijn broek.

Zoals gevraagd had Irma een zwarte spijkerbroek en een wit T-shirt aangedaan. Ze zag er geweldig sexy uit. Haar lange haren hingen tot ver over de schouders en haar blauwe ogen waren groot en opvallend. Hoewel Irma nog enkele tientallen meters van hem verwijderd was, leken ze licht te geven in het half duister. "Welkom" brulde Mike de twee toe. Het woord galmde enkele malen na in de lange hoge gang. Irma en Ietseke staken allebei een hand op, als groet en liepen ondertussen zwijgend verder. Toen ze vlak voor Mike stonden keken ze allereerst onderzoekend naar Ingrid. Ze twijfelden nog steeds of dit Ingrid was, maar zagen wel dat ze echt niet veel scheelde met Irma. Wellicht was deze vrouw inderdaad zelfs groter. Irma kon nu echter zien dat Ingrid op hakken stond. Zelf had ze lage bootschoenen aan.

"Ben jij Ingrid?" was het eerste wat Irma zei, Mike verder totaal negerend. Ingrid knikte.

Toen keek Irma vragend naar Mike. Die bleef echter grijnzen, draaide zich om en opende de hoge deuren. Hij ging de reuzinnen voor.

In de grote zaal lag alleen een blauwe mat. In een verre hoek hing een opvallende centimeter tegen de muur. Deze leek van goud met de centimeters in het zwart aangegeven.

Irma zag het ding direct. Het was ondertussen al weer enige tijd geleden dat ze zichzelf gemeten had, maar ze wist dat ze al meer dan 10 jaar niet meer groeide. Toch bracht het ding een zekere rilling bij haar teweeg. Mike zag het niet, hij liep voor haar. Ietseke had het ook niet gezien, zij keek toe hoe Ingrid en Angela de deuren weer sloten. Zelf bleven ze op de gang.

"Ik heb veel over je gehoord" begon Mike terwijl hij vlak voor de Centimeter was gaan staan.

Het ding reikte tot aan het 5 meter hoge plafond. Irma hoorde Mike maar half en wilde uit zichzelf al tegen de lat gaan staan. Mike hield haar niet tegen en daar ging ze. Schoenen uit en rechtop tegen de lat.

Ietseke ging onmiddellijk op haar tenen staan om te kijken hoe lang haar vriendin was.

"Nog steeds 2m19", glimlachte ze. "Dan ben je inderdaad een stuk langer dan Ingrid", glimlachte Mike en vervolgens riep hij Ingrid binnen. De reuzin openende de deur en kwam naar binnen. Echt makkelijk liep ze niet op de hakken. Er was iets aan de hand met haar borstkas, want daar hield ze een hand op terwijl ze door de kamer liep.

Irma en Ingrid gingen rug tegen rug. Op hakken was Ingrid 1 centimeter langer dan Irma, toen ze de hakken uit deed verloor ze echter. "Nog steeds de langste vrouw van Nederland", lachte Irma triomfantelijk hard op. Ze zag echter dat Mike zijn hoofd schudde en hoorde hem zeggen "Dat denk ik niet !!". Nu riep hij een zekere Peggy en een deur aan de andere kant van de zaal ging open. Irma voelde haar hart een slag overslaan. De meid die nu binnen kwam leek echt super lang te zijn. Een blik naar beneden leerde echter dat Peggy op hakken liep. Zij was overduidelijk niet gewond. Ze liep fier, zelfverzekerd en met krachtige passen op het groepje af. Irma moest omhoog kijken naar de ogen van Peggy. Ze keek verschrikt naar Ietseke alsof die kon helpen, maar zag dat die met open mond naar Peggy stond te kijken. Peggy pakte Irma bij de schouders en draaide haar zonder wat te zeggen om. De twee reuzinnen gingen rug tegen rug. Irma op blote voeten, Peggy op de torenhoge hakken. 2m36 tegen 2m19, een apart gezicht. Irma protesteerde natuurlijk en Peggy deed haar schoenen uit. Weer gingen de reuzinnen rug tegen rug en nog steeds won Peggy. Ietseke brulde iets over armlengte en Irma stak haar hand zo hoog mogelijk de lucht in. Peggy keek omhoog en deed het zelfde. Haar vingertoppen kwamen hoger. Veel, veel hoger. "Wouw" zeiden Mike, Ingrid en Ietseke tegelijk. Irma was sprakeloos. Peggy lachte slechts. Ze won immers altijd.

Irma draaide zich nu, nog steeds zonder iets te kunnen zeggen, een kwartslag om en zette haar linkerbeen tegen de rechter van Peggy. Tot haar grote ontzetting waren zelfs haar onwijs lange benen korter dan die van Peggy. Ze keek naar de voeten en hoewel ze zelf maat 49 had, was ook haar voet kleiner dan die van Peggy. "DIT KAN NIET" riep ze nu verontwaardigd.

Peggy zei slechts "Ja wel hoor"

Mike had zijn filmcamera al weer ter hand genomen en stond weer te filmen. Ingrid dirigeerde de twee super reuzinnen -die echt ver boven haar uittorenden- naar de blauwe mat. Het gevecht kon beginnen en Irma had daar ook heel veel zin in. Ze zou dit meisje, want dat was het, wel eens even mores leren...

Binnenkort deel 4.